افزایش سرعت سایت با ۱۰ روش ساده و موثر
۱– بهینه سازی تصاویر
همانطور که میدانید یکی از مهمترین عوامل موثر بر سرعت بارگذاری سایت، حجم صفحات است. تصاویر تاثیر زیادی در افزایش حجم صفحات میگذارند. بنابراین برای استفاده از تصاویر سعی کنید تصویر مورد استفاده، سایز مورد نیاز بزرگتر نباشد.
بهتر است برای فعالیتهای گرافیکی از فرمت PNG و برای تصاویر طبیعی از JPG استفاده شود. همچنین قبل از بارگذاری تصاویر در وبسایت آنها را فشرده کنید. میتوانید با کمک ابزاهایی مثل فتوشاپ، JPEG Imager و… این کار رابه راحتی انجام دهید.
۲– استفاده از افزونهی کش مرورگر
هربار که صفحه ای از یک وبسایت را باز میکنید، سرور سایت اطلاعاتی را از پایگاه داده و فایلهای PHP دریافت میکند و در قالب Html به شما نمایش میدهد. اما این پروسه طولانی و زمانبر است.
برای کوتاه کردن آن کافیست یک افزونهی کش نصب کنید. اینگونه با اولین load سایت بخشی از اطلاعات صفحه که معمولاً ثابت است (مثل تصاویر و فایلهای css) در حافظه سیستم کاربر ذخیره میشود. حالا اگر کاربر مجدداً وارد همان صفحه شود، دیگر اطلاعات، مراحل طولانی اولیه را طی نمیکنند و از کش دریافت میشوند.
اگر یک وبسایت وردپرسی دارید میتوانید از افزونههای زیر استفاده نمایید.
• WPFFPC
• WP Rocket
• WP Super Cach
• W3 total cache
۳- استفاده از قالبهای مناسب
گاهی حین استفاده از قالبهایی با کدنویسی ضعیف و ناکارآمد شاهد کند شدن وبسایت خود هستیم. سعی کنید از قالبهایی استفاده کنید که سبک و سادهتر هستند و انیمیشن و تحرکات بیهوده ندارند.
۴- استفاده از افزونههایی با سرعت بیشتر
اگر از وردپرس یا جوملا یا سایر سیستمهای مدیریت محتوا استفاده میکنید مراقب سرعت پلاگینها باشید! بعضی از پلاگینها با کدنویسی ضعیف خود موجب اجرای کند و در نتیجه کاهش سرعت سایت میشوند. بهتر است این افزونهها را پاک کنید و از افزونههای مناسبتری استفاده نمایید.
۵- کنترل فعالیتهای پس زمینه
زمانی که ما در صفحهی سایت در حال مشاهدهی مطالب هستیم، ممکن است فعالیتهایی در پس زمینه در حال انجام باشند. مثلاً افزونههای پشتیبانگیر(backup) در حال تهیه نسخه پشتیبان باشند، یا برنامههایی که از قبل توسط cron jobsها ایجاد کردهایم، اجرا میشوند.
این اعمال میتوانند در سرعت وبسایت اثر داشته باشند. بنابراین بهتر است در میزان استفاده از آنها دقت بیشتری به خرج دهیم. همچنین زمانبندی اجرای آنها را به ساعاتی که وبسایت متحمل ترافیک کمتری است موکول کنیم.
۶- استفاده از CDN
با فعال سازی CDN اطلاعات سایت در سرورهایی از سرتاسر جهان ذخیره میشود. اینگونه اطلاعات برای هر کاربر از نزدیکترین سرور به شخص بارگذاری میشود و نه از سرور اصلی سایت ما. این فرآیند باعث میشود سرعت لود سایت افزایش یابد.
۷- میزبانی فایلهای چند رسانهای
اگر در سایت خود از ویدیو و پادکستهای متعدد استفاده میکنید، این بسیار عالی است! اما بهتر است آنها را مستقیماً در هاست خود بارگذاری نکنید.
برای افزایش سرعت و کاهش هزینههای مصرف پهنای باند یک هاست آپلود ویدیو تهیه کنید یا از وبسایتهایی مثل آپارات کمک بگیرید.
۸- فشرده کردن فایلهای کد
فایلهای javascript ،css ،html که بالای ۱۵۰ بایت حجم دارند را با gzip فشرده کنید. Gzip یک روش موثر است که میتواند حجم فایلها را تا ۷۰٪ کاهش دهد.
سعی کنید سطرهای خالی بین کدها را ازبین ببرید، کامنتها را حذف نمایید و خلاصه اینکه تا حد امکان فایلها را فشردهتر کنید.
۹- کم کردن تعداد ریدایرکتها
گاهی با لینکهایی مواجه میشوید که با کلیک روی آن بعد از بازشدن آدرسی از سایت به صورت اتومات به صفحهی جدیدی انتقال داده میشوید. این همان ریدایرکت است. با کاهش ریدایرکتها میتوان سرعت سایت را افزایش داد.
۱۰- استفاده از lazy load
اگر از تصاویر و ویدیوهای متفاوت در وبسایت استفاده کردهاید بهتر است حالت lazy load یا همان بارگذاری کند را فعال کنید.
در این روش به جای load شدن یکبارهی همهی تصاویر و ویدیوها، بارگذاری متناسب با بخش قابل روئیت صفحه انجام میشود. یعنی هربار که کاربر به سمت پایین صفحه اسکرول کند، تصاویر آن بخش بارگذاری میشوند.
این روش تاثیر خوبی در بالا بردن سرعت سایت خواهد داشت. برای فعال کردن آن نیز میتوانید از افزونههایی همچون WP Rocket استفاده نمایید.