چرا ریدایرکت می کنیم؟ ریدایرکت چیست؟ یکی از مهمترین موضوعات در سئو، ریدایرکت است که برای هدایت کاربران سایت و موتورهای جستوجو به آدرسهای جدید انجام میشود. ریدایرکت انواع مختلفی دارد که شامل ریدایرکتهای موقت و ریدایرکتهای دائمی میشود. به طور مثال، ریدایرکت 301 یک ریدایرکت دائمی است و برای انتقال کامل یک سایت به آدرس جدید و تغییر در ساختار لینکهای وبسایت استفاده میشود. برای آشنایی بیشتر با ریدایرکت و اینکه چه کاربردی در سئو تکنیکال دارند، با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.
چرا ریدایرکت می کنیم؟
برای پاسخ به این سوال مهم باید ابتدا بفهمیم "ریدایرکت چیست. ریدایرکت یک اقدام مهم در سئو تکنیکال است که برای انتقال کاربران و همچنین موتورهای جستوجو از یک آدرس قدیمی به آدرسهای جدید انجام میشود. در واقع، ریدایرکت بهمنظور حفظ کاربران سایت و همچنین حفظ صفحاتی که ترافیک زیادی دارند، استفاده میشود و در سئو اهمیت زیادی دارد. استفاده درست و بهجا از ریدایرکتها میتواند از مشکلات سئو جلوگیری کرده و به بهبود تجربه کاربری کمک کند. مهمترین دلایلی که سئو کارها از ریدایرکت استفاده میکنند شامل موارد زیر میشود.
- حذف دائمی URL صفحه حذف شده
- رفع مشکلات لینکهای شکسته
- انتقال URL دامنه قبلی به دامنه جدید
- انتقال صفحات تکراری به یک صفحه
- رفع خطای URL اشتباه
ریدایرکت انواع مختلفی دارد که شامل ریدایرکتهای دائمی و موقت میشود. در اینجا به بررسی تکنیکهای این دو نوع ریدایرکت میپردازیم.
ریدایرکتهای دائمی
ریدایرکتهای دائمی برای حذف یا تغییر دائمی URLهای سایتها استفاده میشود. در واقع، ریدایرکت دائمی در مواقعی مانند ادغام و انتقال دائمی دامنه چندین صفحه مشابه به یک صفحه واحد کاربرد دارد. همچنین، این ریدایرکت برای تغییر دامنه سایت از آدرس قبلی به آدرس جدید نیز استفاده میشود. ریدایرکتهای دائمی عبارتند از:
ریدایرکت 301
اگر شما در سایت چندین صفحه مشابه دارید که همگی در واقع یک هدف و کاربرد دارند، باید همه آنها را به یک صفحه تبدیل کنید. در این شرایط، باید صفحهای که ترافیک بیشتری دارد را به عنوان صفحه اصلی انتخاب کرده و باقی آدرسهای URL را به این صفحه ریدایرکت کنید. بدین ترتیب، صفحات دیگر برای همیشه حذف و انتقال داده میشوند که باعث باعث انتقال اعتبار صفحات قدیمی به صفحه جدید میشود.
ریدایرکت 308
ریدایرکت 308 مشابه ریدایرکت 301 است که برای انتقال درخواست HTTP با متدهای مختلف مانند POST استفاده میشود. بهطور کلی، ریدایرکت 308 برای افزایش امنیت دامنه و اطمینان از اینکه اطلاعات ارسالشده به آدرس جدید با حفظ تمامی دادهها منتقل میشود، استفاده میشود. این ریدایرکت نسبت به ریدایرکت 301 کاربرد کمتری دارد.
ریدایرکتهای موقت
ریدایرکتهای موقت، همانطور که از اسمشان پیداست، زمانی کاربرد دارند که بخواهید یک صفحه را به طور موقت به آدرس جدید منتقل کنید، مانند مواقعی که بروزرسانی محتوا یا افزودن محصولات جدید فروشگاه انجام میدهید. ریدایرکت موقت، به موتورهای جستوجو و کاربران میگوید که این تغییرات موقتی هستند و به زودی به آدرس قبلی برمیگردید. انواع ریدایرکتهای موقت عبارتند از:
ریدایرکت 302
ریدایرکت 302 مشابه ریدایرکت 301 است، با این تفاوت که برای انتقال موقت یک صفحه به آدرس جدید استفاده میشود. در ریدایرکت 302، چون انتقال دائمی نیست، اعتبار و ارزش صفحه به آدرس جدید منتقل نمیشود و برای صفحه اصلی حفظ میشود. با این ریدایرکت شاید کاربران شما کاهش یابند زیرا ممکن است اطلاعات مورد نیاز خود را در سایت دیگری پیدا کرده و دیگر به سایت شما مراجعه نکنند.
ریدایرکت 303
یکی دیگر از انواع ریدایرکت های موقت 303 است که پس از انجام عملیاتی خاص، کاربر را به آدرس جدید یا مشابه هدایت میکند. بهطور مثال، بعد از انجام تراکنش یا پرکردن فرم، کاربر آن را ارسال میکند سپس از با ریدایرکت 303 به صفحه دیگری هدایت میشود.بهطور کلی، ریدایرکت 303 به انتقال کاربران به صفحه نتیجه بدون ارسال مجدد اطلاعات کمک میکند. از ریدایرکت 303 در شرایط زیر استفاده میشود.
- صفحه تایید تراکنش بعد از پرداخت و تکمیل خرید
- ارسال فرم و ثبتنام
- نمایش پیامهای خطا یا موفقیت
ریدایرکت 307
یکی دیگر از ریدایرکتهای موقت، ریدایرکت 307 است که وقتی شما تغییرات موقت روی سایت اعمال میکنید، برای انتقال موتورهای جستجو و کاربران کاربرد دارد. برای درک بهتر، پروتکل HTTP دو ورژن 1.0 و 1.1 دارد. ریدایرکت 307 در نسخه 1.1 با کد وضعیت Moved Temporarily قابلیت انتقال موقت صفحات را دارد.
در حالی که ریدایرکت 302 در نسخه 1.0 با کد وضعیت Moved Temporarily انتقال صفحات را انجام میدهد و در نسخه 1.1 به جای آن از کد وضعیت Found استفاده میشود. استفاده از این روشها به ورژن HTTP بستگی دارد، اما اغلب کارشناسان توصیه میکنند که از همان ریدایرکت 302 استفاده شود.
ریدایرکت 308
کاربرد ریدایرکت 308 یکی دیگر از ریدایرکتهای موقت است که مشابه ریدایرکت 302 و 301 میباشد. برای انتقال موقتی صفحات مشابه با حفظ URL اصلی به یک صفحه جدید استفاده میشود. بسیاری از افراد متوجه تفاوت ریدایرکت 302 و 308 نمیشوند؛ تفاوت اصلی بین این ریدایرکتها در نحوه برخورد با روشهای HTTP (مثل POST و GET) است. هر دو ریدایرکت موقتی هستند.
اما در ریدایرکت 302 ممکن نوع درخواست بعد از ریدایرکت تغییر یابد، مثلا، اگر کاربر از POST استفاده کرده باشد ممکن است بعد از ریدایرکت، روش درخواست به GET تغییر کند. اما در ریدایرکت 308 نوع درخواست بعد از ریدایرکت همچنان حفظ میشود. توجه داشته باشید که ریدایرکت 308 فقط در نسخه 1.1 HTTP قابل استفاده میباشد.
ریدایرکت Meta Refresh
ریدایرکت Meta Refresh برای انتقال بین صفحات سایت با آگاهی کاربر انجام میشود. این نوع ریدایرکت معمولا برای تبلیغات، انتقال از پاپآپها یا تغییر صفحات کاربرد دارد. در ریدایرکت Meta Refresh ممکن است نیاز به کمک کاربر باشد. به عنوان مثال، ممکن است کاربر پیامی مشاهده کند که از او میخواهد تا برای ادامه به صفحه جدید منتقل شود، یا ممکن است پس از گذشت مدت زمانی مشخص، صفحه بهطور خودکار تغییر کند. این روش بیشتر برای انتقالهای سریع یا برای مواقعی که نیاز به فیدبک از کاربر داریم، استفاده میشود.
در پایان
در این مقاله سعی کردهایم به طور خلاصه و ساده به این سوال پاسخ دهیم که "چطور ریدایرکت کنیم" و با انواع ریدایرکتها آشنا شویم. ریدایرکت برای انتقال صفحات و آدرسهای دامنه سایت از آدرس قبلی به آدرس جدید انجام میشود و شامل ریدایرکتهای دائمی و ریدایرکتهای موقت است. هرکدام از این ریدایرکتها ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند.
سوالات متداول
چه زمانی باید از ریدایرکت استفاده کرد؟
زمانی که نیاز دارید یک صفحه یا دامنه قدیمی را به آدرس جدیدی منتقل کنید، یا زمانی که میخواهید تغییرات موقت یا دائمی در ساختار سایت خود اعمال کنید.
ریدایرکت Meta Refresh چیست؟
ریدایرکت Meta Refresh نوعی انتقال است که از طریق متا تگ در HTML انجام میشود و معمولاً پس از چند ثانیه صفحه را به آدرس جدید منتقل میکند. این نوع ریدایرکت اغلب نیاز به تایید کاربر ندارد.
آیا ریدایرکت بر سئو تاثیر دارد؟
بله، ریدایرکتها، بهویژه ریدایرکت 301، برای حفظ اعتبار لینکها، هدایت دامنهها به یک آدرس اصلی، مدیریت تغییرات URL و هدایت کاربران به صفحات جدید پس از حذف صفحات قدیمی استفاده میشوند. این ابزارها به بهبود سئو و تجربه کاربری کمک میکنند.