برای اموزش استفاده از filezila ابتدا نرم افزار مربوطه را دانلود و نصب فرمایید. در ادامه مطلب شما را با بخشهای مختلف برنامه آشنا و نحوه آپلود و دانلود فایل در FileZilla را آموزش میدهیم.
filezilla چیست؟
نرم افزار FileZilla ، یک نرم افزار رایگان جهت ارتباطات FTP و SFTP است که میتوان گفت امروزه از محبوبترین نرم افزارها در زمینه انتقال اطلاعات از طریق پروتکل FTP میباشد. با این پروتکل میتوانید فایلهای سایتتان را مثل یک فایل منیجر حرفهای، مدیریت کنید و یا آنها را دانلود و آپلود کنید. این برنامه شامل دو نسخه به نامهای FileZilla Server و FileZilla client است. البته نسخهی سرور توسط شرکت میزبان راهاندازی شده است و نسخهی مورد نیاز کاربر کلاینت است. برای استفاده از FileZilla میتوانید وارد صفحه رسمی دانلود FileZilla در سایت فایلزیلا شوید و نرم افزار را دانلود کنید.
چرا از FTP در سایت استفاده میکنیم؟
وظیفه اصلی فایل زیلا انتقال فایل از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر از راهه دور میباشد و اما امروزه بیشترین استفادهکنندگان آن مدیران و طراحان سایت است. آنهم به دلیل سرعتبالای این پروتکل میباشد. معمولاً مدیران وبسایت از FTP برای انتقال سریع اطلاعات سایت از روی کامپیوتر شخصی بر رویهاست و طراحان سایت طرح و نمونههای تستی خود را روی لوکال هاست انجام میدهدند و طرح نهایی را به سرور انتقال میدهند.

درباره سیستم مدیریت محتوا (CMS) بیشتر بدانید
آموزش استفاده از نرم افزار Filezilla
1- ابتدا نرم افزار FileZilla را از لینک زیر دانلود نمایید.
نکته : نسخه کلاینت این نرم افزار که برای ارتباط با FTP سرور کاربرد دارد و در این بخش به آن نیاز خواهید داشت ، به صورت کاملاً رایگان عرضه میگردد ، اما چنانچه برای دانلود از سایت اصلی به مشکلی برخورد کردید ، میتوانید این نرم افزار را با جستجو در گوگل ، از سایتهای ایرانی دانلود نمایید.

2-در بالای صفحه FileZilla شما بخشی را مشاهده مینمایید که مختص وارد کردن اطلاعات سرور هاست شما بوده و شما باید اطلاعات هاست خود را به ترتیب زیر وارد نمایید.
هاست: نام هاست شما یا همان نام دامنه شما خواهد بود که باید در این بخش وارد شود ( نکته : برای ارتباط سریع و رخ ندادن خطاهای احتمالی ، بهتر از در این بخش نام آدرس FTP سایت خود را که عموماً به شکل ftp.yourdomain.com میباشد ، وارد کنید. )
یوزرنیم: در این فیلد نام کاربری که برای جابهجایی اطلاعات FTP ساختهاید را وارد نمایید.
نکته : چنانچه اکانتی برای FTP خود نساختهاید ، ابتدا آن را ساخته و در این بخش وارد نمایید.
پسورد: همانطور که مشخص است ، پسورد اکانت FTP خود را در این قسمت باید وارد نمایید.
پورت: آدرس پورت FTP سرور خود را وارد نمایید ( پورت FTP به صورت پیشفرض 21 خواهد بود)
