رایانامه در واقع معادل فارسی برای واژه ایمیل یا پست الکترونیکی است که در فرهنگستان ادب پارسی بعنوان جایگزین کلمه ایمیل انتخاب شده است. امروزه شرط استفاده از سرویس های اینترنتی و ورود به دنیای مجازی داشتن یک آدرس اینترنتی یا همان رایانامه است
با توجه به پیشرفت تکنولوژی و اینترنتی شدن اکثر مشاغل مانند: ثبت نام های مدارس، خرید محصولات اینترنتی وحتی عضویت در شبکه های اجتماعی مختلف از جمله اینستاگرام و … لزوم داشتن یک آدرس اینترنتی برای هر کاربر به صورت مستقل و امن کاملا محرز و آشکار است.
💢 از مزایای طراحی سایت چه میدانید؟
اما چگونه میتوان یک رایانامه (ایمیل) ساخت؟
برای ساختن ایمیل شما میتوانید از سایت های زیادی استفاده کنید که مرسوم ترین آنها جمیل و یاهو می باشد در مطلب زیر نحوه ساخت جمیل را برایتان توضیح خواهم داد.
ابتدا باید بدانید هنگامی که شما یک حساب کاربری (Account) در گوگل می سازید، به سرویس های مختلف گوگل از جمله : YouTube، Google+، Gmail و... دسترسی پیدا می کنید؛ مثلا می توانید با حساب کاربری خود در سرویس YouTube وارد شده و یا در سرویس GoogleDoc قادرید اسنادتان را که شامل فرم ها و مقالات است را ایجاد کرده و به اشتراک بگذارید.
1- برای ساخت یک حساب کاربری ابتدا باید بر روی لینک زیر کلیک کنید.
لینک ساخت جیمیل
2- در صفحه ای که باز می شود، بروی گزینه Create an account در پایین کادر کلیک کنید.
در این صفحه باید مشخصات فردی خودتان را تکمیل نمائید.
کادر Name:
در این کادر باید نام و نام خانوادگی خود را واراد نمائید .دقت کنید اگر سندی را با دیگران به اشتراک بگذارید نام و نام خانوادگیتان بروی پروفایلتان نشان داده می شود.
کادر Username:
در اینجا شما باید اسمی تعیین کنید که بخشی از آدرس ایمیل و یا شناسه یا نام کاربریتان خواهد بود و میتواند هر کلمه و عبارت با معنی یا بدون معنی باشد.
اگر این نام کاربری قبلاً توسط فرد دیگری گرفته شده باشد با پیغام خطایی همانند متن زیر را به شما نمایش داده میشود.
That username is taken. Try another
واز شما می خواهد که نام کاربری (آدرس ایمیل) دیگری انتخاب کنید. این کار تا وقتی که شما آدرس قابل قبولی ارائه کنید ادامه می یابد. توجه داشته باشید که در آدرس ایمیل فقط می توانید از حروف انگلیسی، اعداد، نقطه(.) و خط تیره به صورت زیر خط (Under score) (_) استفاده کنید.
کادر Password :
پس از آن باید کلمه عبور مناسب را در قسمت Create a password وارد کنید و تکرار آن را در قسمت Confirm your password مجدد تایپ کنید. کلمه عبور توسط گوگل ارزیابی می شود و در صورتی که قابل قبول نباشد پیغام هشدار نمایش داده خواهد شد. ممکن است دو رمز عبور با هم مشابه نباشند یا این که رمز عبور شما بسیار ساده باشد. حداقل طول در نظر گرفته شده برای پسورد شما 8 کاراکتر می باشد.
✅ بخاطر داشته باشید این رمز را برای اکانت های دیگرتان استفاده نکنید.
کادر Date of birth :
از شما تاریخ تولد را می خواهد و برای گوگل این امکان رافراهم می آورد که مثلا: در سرویس YouTube فیلم های متناسب با سن کاربر را به او نمایش دهد.
کادر Gender:
در اینجا شما جنسیت خود را مشخص می کند.
کادر Current email address:
در این کادر شما آدرس پست الکترونیکی (ایمیلی) دلخواهی را وارد می کنید که قبلا داشتید.
Location :
نام کشور محل سکونت فعلی شماست
در این مرحله وارد احراز هویت خواهید شد. در صورتی که شماره تلفن همراه خود را وارد کرده باشید کار شما ساده است.
بهتر است گزینه text massage را انتخاب نمایید تا گوگل برای شما کدی 6 رقمی به شماره موبایلی که وارد کردید ارسال کند. در صورتی که voice massage را انتخاب کنید تلفن همراه شما زنگ میخورد و کد مربوطه برایتان خوانده می شود.
پس از زدن دکمه continue و وارد کردن کد ایمیل برای شما ساخته می شود.
✅ طراحی سایت خود را به ما بسپارید
به این دو نکته توجه کنید:
1-اگر اطلاعاتی را جایی اشتباه وارد کردید امکان ویرایش آن را از صفحه Accunt Setting دارید
2- اطلاعات مربوط به تاریخ تولدتان قابل ویرایش نیست
💢 آیا میدانید معیارهای انتخاب شرکت طراحی سایت چیست؟
آموزش نحوه بازیابی رمز عبور جیمیل
برای همه ما این اتفاق رخ داده که بعد از مدتها و یا با دستگاهی غیر از دستگاهی که همیشه ایمیل خود را با آن چک میکردهایم، قصد داریم به ایمیلهایمان سر بزنیم. اما وقتی وارد صفحهی log in میشویم، یا کلاً رمز عبور را به یاد نمیآوریم و یا رمزهایی که وارد میکنیم، صحیح نیستند. شاید گاهی اوقات این اکانت ایمیل چندان مهم نباشد و ما از خیر بازیابی رمز آن بگذریم اما خیلی وقتها اتفاقاً با اکانت مهم و ایمیلهای مهمتری روبهرو هستیم و حاضریم هر چه داریم بدهیم تا گوگل/یاهو به ما اجازهی ورود به اکانتمان را بدهند.
بازیابی رمز ورود جیمیل
به سایت جیمیل وارد شوید: http://www.gmail.com
نام کاربری (آدرس ایمیل) خود را وارد کنید و دکمهی NEXT را بزنید:

در صفحهی ورود رمز بر روی گزینهی forgot password کلیک کنید:

آخرین رمزی که بهیاد میآورید را در این صفحه وارد کنید و دکمهی NEXT را بزنید. اگر رمزی به خاطر ندارید، بر روی گزینهی try a different question کلیک کنید.
تا زمان رسیدن به سوالی که پاسخش را میدانید، این گزینه را کلیک کنید. گوگل سوالاتی مثل:
- تاریخی که این اکانت را ایجاد کردید:

✨ نکات مهم در طراحی سایت را از دست ندهید!
ایمیل دیگری که در حال حاضر به آن دسترسی دارید (و گوگل میتواند مطمئن شود که این
ایمیل متعلق به شماست):

و یا کدی که به شماره و یا ایمیل متصل به اکانت شما میفرستد را از شما خواهد پرسید. (توجه کنید که اگر هنگام ثبتنام شماره و ایمیلی را به اکانت خود وصل نکنید، این گزینهها برای شما غیرفعال خواهد بود.)
پاسخ این سوالات را بدهید. (تاریخ یا ایمیل وارد کنید و یا از گوگل بخواهید که برایتان به شماره یا ایمیل یک کد تایید بفرستد.)


حال با همان روشی که خودتان از مرحلهی قبل اعلام کردهاید، گوگل برایتان یک کد خواهد فرستاد (مثلاً ارسال پیامک به شمارهی موردنظر):
کد را وارد کنید:

✨ مقاله زبان های برنامه نویسی برای طراحی سایت را بخوانید.
در صورت صحیح بودن کد، به صفحهای منتقل میشوید که باید رمز جدید ایجاد کنید و آن را دو بار وارد کنید:
و روی دکمهی change password کلیک کنید.

حال شما با موفقیت وارد اکانت خود شدهاید.

سپس گوگل از شما میخواهد که شماره و ایمیلی را برای چنین اتفاقاتی وارد کنید و یا اگر قبلاً وارد کردهاید در صورت نیاز آنها را تغییر دهید. توصیه میشود که حتما برای اکانتهای خود از این امکان استفاده کنید تا هنگام رخ دادن اتفاقاتی نظیر فراموشی رمز، با کمترین زمان ممکن و بهراحتی به اکانت خود دسترسی پیدا کنید.