تعداد بازدید: 17117
زبان : فارسی
دسته بندی :

5 ابزار پر کاربرد زبان برنامه نویسی در طراحی سایت

تاریخ درج خبر : 1398/2/25

زبان های برنامه نویسی، ساختارهای زبانی دستور مداری در رایانه ها هستند.

آشنایی با اصلی ترین ابزارهای زبان برنامه نویسی:
زبان های برنامه نویسی، ساختارهای زبانی دستور مداری در رایانه ها هستند که به وسیله آنها میتوان یک الگوریتم را به وسیله ساختارهای دستوری متفاوت برای اجرای رایانه توصیف کرد و با این روش امکان نوشتن برنامه جهت تولید نرم افزارهای جدید می آید. معمولا هر زبان برنامه نویسی دارای یک محیط نرم افزاری برای وارد کردن متن برنامه ، اجرا، همگردانی و رفع اشکال آن هستند.
اصلی ترین زبان های برنامه نویسی در طراحی سایت:


1. HTML (HyperText Markup Language)
اولین زبان برنامه نویسی تحت وب که در سال 1990 ایجاد شد و برای طراحی سایت ساده و با امکانات جزئی مورد استفاده قرار میگرفت. در سال 1991 اولین سایت اینترنتی توسط آقای Tim Berners Lee با همین زبان برنامه نویسی نوشته شد و کم کم امکانات بیشتری به آن اضافه شد و با عرضه شدن ورژن 5 از این زبان در سال 2010 با نام HTML5 انقلابی در طراحی سایت اتفاق افتاد و شروع طراحی سایت واکنش گرا از همین سال بود که به طراح کمک میکرد سایتی ایجاد کند که با هر سایز صفحه نمایش هماهنگی داشته باشد.
کد زیر یک دستور اچ تی ام ال ساده است:
<!DOCTYPE html>
<html>
<body>
<h1>A Dummy Heading</h1>
<p>Some text that spans the line.. </p>
</body>
</html>

2. CSS (Cascading Style Sheets)
سی اس اس ها در سال 1996 توسط کنسرسیوم جهانی وب یا W3C معرفی شد و باعث شد طراحی سایت جان تازه ای بگیرد. این کنسرسیوم مامور است تا استاندارد های لازم در اینترنت و زبانهای برنامه نویسی را ایجاد کند و همه باید از این استانداردها پیروی کنند.
با کمک زبان برنامه نویسی سی اس اس طراح میتوانست قالب سایت را استایل بندی کند و برای متن و تصاویر سایت فقط مشخصات را از فایل css فراخوانی کند که در کدنویسی باعث کاهش زمان میشد.
استایل بندی کلی سایت در فایل css ذخیره میشود که این فایل از فایلهای اجرایی سایت مجزا است و اگر نیازی به ایجاد تغییر در بخش های مختلف سایت باشد از طریق ویرایش همین یک فایل میتوان تغییرات لازم را در تمام سایت ایجاد کرد.
برای مثال شما در فایل css مشخص میکنید که فونت سایت شما Tahoma با سایز 10 باشد که این باعث میشود تمام متون سایت شما با فونت و اندازه مشخص شده نمایش داده شود. حال اگر بخواهید سایز فونت را از 10 به 12 تغییر دهید دیگر نیازی نیست تک تک فایلهای قالب را ویرایش کنید بلکه فقط در فایل css اندازه را از 10 به 12 تغییر میدهید و به همین راحتی کل سایت ویرایش میشود.
سی اس اس هم به مرور زمان دستخوش تغییراتی شد و در سال 1999 ورژن 3 آن عرضه شد. امروزه از سی اس اس در طراحی سایت به طور بسیار فراگیری استفاده میشود و تقریبا سایتی وجود ندارد که از آن استفاده نکرده باشد.

3. JavaScript
زبان جاوا هم در سال 1995 وارد طراحی سایت شد و کمک میکرد بخش های جذابی به سایت اضافه شود. برای مثال اسلایدر تصاویر، قابلیت چت، افکت گذاری روی نوشته ها و تصاویر و امکاناتی از این دست که در زمان به بازار آمدن بسیار جذاب بود ولی امروزه استفاده چندانی از آن نمیشود.
کدهای جاوا هم در فایلهای مجزی با پسوند js. ذخیره میشود و از طریق دستورات در قالب فراخوانی میشود.

4. PHP: Hypertext Preprocessor
زبان پی اچ پی در سال 1998 عرضه جهانی شد و بنیانگذار آن آقای راسموس لردورف بود. ورژن های مختلف این زبان در طول زمان بوجود آمد که در حال حاضر ورژن 5 از این زبان برنامه نویسی وجود دارد که در هر ورژن امکانات جدیدی به آن اضافه شده است.
زبان php یک زبان طراحی سایت سمت سرور Server Side است. به این معنی که دستورات نوشته شده به این زبان توسط سرور اجرا و ترجمه میشود و نتیجه آن برای کاربر نمایش داده میشود. در این زبان اگر کاربری کد سورس سایت شما را ببیند دستورات ترجمه شده نهایی را میبیند و کدهای اصلی را نخواهد دید.
استفاده از زبان php در طراحی سایت بسیار زیاد است چون این زبان در عین سادگی میتواند امکانات بسیار زیادی در اختیار طراح قرار دهد. با کمک این زبان برنامه نویسان توانستند سایتهایی با امکانات بسیار بالا ایجاد کنند. مانند سایتهایی که نیاز به عضوگیری دارند و یا فروشگاه های اینترنتی، چت صوتی و تصویری، سیستم های پشتیبانی و…

5. ASP (Active Server Pages)
این زبان هم توسط شرکت مایکروسافت در سال 1993 ارائه شد و فقط بر روی سرویس های میزبانی وب ویندوز قابل اجرا است. قابلیت های آن بسیار شبیه پی اچ پی است و این زبانها به نوعی مکمل زبان html هستند و امکانات جانبی بیشتری به آن اضافه میکنند. زبان ای اس پی هم سمت سرور است و دستورات ترجمه شده آن برای کاربر نمایش داده میشود.
یکی از مزیت های زبانهای برنامه نویسی سمت سرور مانند: Phpو Asp این است که کدهای اصلی این زبانها برای کاربر نمایش داده نمیشود و به همین دلیل کپی برداری و سرقت این کدها کار آسانی نیست و به نوعی محافظت از حقوق برنامه نویس است.
زبانهای برنامه نویسی که در این مقاله معرفی شد مهمترین و پرکاربرد ترین زبانهای طراحی سایت هستند که بصورت فراگیر در تعداد زیادی از سایتها استفاده میشوند. ولی امروزه برای طراحی سایت نیاز چندانی به دانستن زبان برنامه نویسی تحت وب ندارید چون قالب های فراوانی وجود دارد که توسط افرادی از پیش آماده شده است و کافیست با کشیدن و رها کردن بخشهای مختلف را به سایت خود اضافه کنید و فقط مطالب را منتشر کنید.
ولی باید نکات طراحی سایت را رعایت کنند تا نتیجه نهایی کاربر پسند و موفق باشد.


  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
واتس آپ