اين سيستم-بر-چيپ در ماه هاي گذشته معرفي شد .در اين مقاله که توسط تيم تکنولوژي زئوس تهيه شده است، به بررسي برخي اطلاعات جانبي در مورد پردازشگر گرافيکي اسنپدراگون 820 و بيان قابليت هاي شگفت انگيز آن ميپردازيم.
فناوري LTE به کار رفته در اسنپدراگون 820
اسنپدراگون 820 داراي يک مودم LTE با پشتيباني از دسته بندي 12 است از اين رو قادر به دريافت اطلاعات با سرعت 820 مگابيت بر ثانيه خواهد بود .
موبايل هايي که از چيپست اسنپدراگون 820 استفاده مي کنند مي توانند به سنسورهاي دوربين 28 مگاپيکسلي مجهز شوند،همچنين تلفن همراه ميتواند تصوير خود را به سادگي به نمايشگر هاي 4K و با همان کيفيت ارسال کند. اين دو ويژگي توسط چيپ پردازشگر سيگنال تصوير کوالکام به نام Spectra ممکن شده اند.
اما جذاب ترين بخش اسنپدرگون 820، CPU آن است که از 4 هسته سفارشي شده Kyro در ساخت پردازنده اصلي استفاده کرده که نسبت به اسنپدراگون 820، تا دو برابر قدرتمندتر شده و همچنين مصرف انرژي آن نيز به يک دوم کاهش پيدا کرده است. البته دليل پيشرفت چشمگير کوالکام در پايين آوردن مصرف انرژي، استفاده از نمونه جديد پردازشگر سيگنال ديجيتال Hexagon 680 در اين چيپست است. اما هسته هاي اصلي با فرکانس 2.2 گيگاهرتز کار ميکنند و از تکنولوژي64 بيتي پشتيباني مي کنند و با فناوري 14نانومتري توليد شده اند.
در اسنپدراگون 820 نسخه سوم از تکنولوژي شارژ سريع کوالکام به نام Quick Charge 3.0 جاي گرفته. اين تکنولوژي موبايل هاي مجهز به پردازنده اسنپدراگون 820 را با سرعت 30 درصد سريع تر نسبت به نمونه هاي داراي نسخه دوم تکنولوژي Quick Charge2 شارژ مي کند. پردازشگر گرافيکي نيز همانگونه که پيشتر خود کوالکام اعلام کرده بود، آدرنو 530 است که مي تواند نسبت به نسل قبلي، يعني آدرنو430، تا 40 درصد عملکرد قدرتمندتري را داشته باشد. البته باز هم بايد اشاره کرد که به وسيله چيپ پردازش سيگنال Hexagon 680، مصرف انرژي در اين بخش نيز به نصف رسيده و مي توانيد زمان بيشتري را به بازي با تلفن همراه خود اختصاص بدهيد.
اين سيستم-بر-چيپ از استانداردهاي بسيار پيشرفته واي-فاي نيز استفاده مي کند که سرعتي2 تا 3 برابر واي-فاي هاي کنوني دارند. در اسنپدراگون 820، از استانداردهاي جديد 802.11ad و 802.11ac 2×2-MU-MIMO پشتيباني ميشود که به ترتيب دو و سه برابر از 802.11ac سريع تر هستند.
ساير تکنولوژي هاي جديدي که به اسنپدراگون 820 اضافه شده اند، به قابليت SecureMSM مرتبط هستند که نرم افزار و سخت افزار تلفن همراه را به دست مي گيرند.
نگاهي به اجزاي مختلف SecureMSM:
StudioAccess: حفاظت از محتواي درون موبايل شما.
SafeSwitch: از موبايل در برابر دزيده شدن حفاظت مي کند. در واقع اين بخش پس از دزيده شدن موبايل، اجازه نمي دهد محتواي درون آن به دست سارق برسد.
Sense ID: يک سنسور سه بعدي شناسايي اثر انگشت است که کوالکام آن را در کنگره جهاني موبايل ۲۰۱۵ معرفي کرد و اکنون براي اولين بار آن را در چيپست اسنپدراگون 820 به کار برده است. با استفاده از اين سنسور، حتي اگر دست شما خيس يا کثيف باشد باز هم تلفن همراه قادر به شناسايي اثر انگشت شماست، برعکس سنسورهاي اثر انگشت فعلي.
10 ويژگي مهمي که اسنپدراگون 820 به پرچمداران سال 2016 اضافه مي کند:
1-سرعت دانلود عالي

اسنپدراگون 820 از يک مودم LTE با دسته بندي 12 برخوردار است که مي تواند سرعت دانلودي برابر با 600 مگابيت بر ثانيه را به ارمغان آورد و اين در حاليست که سرعت آپلود در اين مودم به 150 مگابيت بر ثانيه مي رسد.
استفاده از چنين مودمي به معناي آن است که بازي هاي گروهي، دانلود محتواي چند-رسانه اي و حتي استريم آنلاين ويديو در موبايل شما و به وسيله اينترنت همراه، مي تواند با سرعت فوق العاده اي انجام شود.
البته اين سرعت مشخصا به اپراتور مخابراتي شما بستگي مستقيمي دارد و در اينجا مي توانيم اميدوار باشيم که اپراتورهاي کشور ما هم خودشان را با تکنولوژي هاي روز دنيا جلو ببرند اما در هر صورت، مي توان گفت که اسنپدراگون 820 براي چند سالي مي تواند با مودم پر سرعتش، حضوري پر رنگ در بازارهاي موبايل داشته باشد و بعدا در ميان رده ها استفاده شود.
2-کيفيت صداي عالي
Snapdragon 820 مي تواند تجربه صدايي سه بعدي را براي کاربر به ارمغان بياورد. اگرچه با هدفون هاي بهتر، مي توانيد کيفيت برتري را تجربه کنيد اما کوالکام اذعان دارد که حتي هدفون هايي که به همراه موبايل به فروش مي رسند هم برايتان کاملا جديد به نظر خواهند رسيد.
اين چيپست همچنين به شما اجازه خواهد داد تا صدا را به شکل سه بعدي ثبت کنيد و چنين کاري باعث مي شود تا نويزهاي اطراف، به ثبت نرسند.
3-خروجي 4K

البته چيپست اسنپدراگون 820 اولين چيپست کوالکام نيست که از نمايشگرها 4K پشتيباني ميکند اما شرکت توسعه دهنده اسنپدراگون ميگويد که نمونه 820 مي تواند بسيار پويا تر رنگ ها را در چنين نمايشگري به نمايش در آورد.
هرچند که تعداد پيکسل مهم است اما کيفيت منبع خروجي محتوا از آن مهم تر است. اسنپدراگون 820 مي تواند تصاوير را با سايه و رنگ هاي بهتر و واقعي تر نمايش دهد.
خود کوالکام اذعان دارد که نمايشگرهاي 2K که در LG G4، گلکسي اس 6 سامسونگ به کار رفته اند، عالي هستند اما 4K مي تواند احتمالات بسيار فراتري را در اختيار شما قرار دهد که بسياري از آنها در حوزه واقعيت مجازي هستند.
4-واقعيت مجازي

ترکيب نمايشگر 4K در موبايل، تجربه صداي سه بعدي، هسته هاي قدرتمند Kyro و پردازشگر گرافيکي آدرنو 530 همه با هم مي توانند واقعيت مجازي در موبايل را براي شما دلپذير کنند.
نمايشگر مي تواند رندرهاي بي نظيري را در فاصله چند سانتي با چشمان شما به نمايش بکشد در حالي که سخت افزار، وظيفه ايجاد همان رندرها را بر عهده خواهد داشت.
ترکيب يک تلفن هوشمند مجهز به اسنپدراگون 820 و يک هدست واقعيت مجازي نظير Samsung Gear VR مي تواند تجربه استفاده از واقعيت مجازي از نوع موبايلي اش را متحول کند.
5-تصوير برداري در فضاي کم نور

بهترين تلفن هاي هوشمند هم هنوز در شرايط نور کم، تصاوير با کيفيتي را ثبت نميکنند و براي داشتن کم ترين نويز، بايد به سراغ تهيه يک دوربين DSLR برويد. از طرفي نمي توان لنز يک دوربين DSLR را به يک تلفن هوشمند اضافه کرد چرا که اينگونه لنزها داراي اندازه بزرگي هستند.
در اسنپدراگون 820 بهينه سازي هاي نرم افزاري بسياري انجام شده اند تا اين مشکل به حداقل برسد و نويز در فضاي تاريک کمتر شود .
البته کوالکام، با کمي اغراق مي گويد اين چيپست، به شکل کامل مي تواند نويز ها را در تصاويري که در شرايط نور اندک به ثبت مي رسند از بين ببرد و تصويري کاملا واضح را تهيه کند. بياييد پس بهتر است چند ماهي صبر کنيم و ببينيم سرانجام اين بخش و چنين ادعاهايي چه مي شود.
6-عمر باتري بيشتر
کوالکام ادعا مي کند که عمر باتري پرچمداران سال آينده که از اسنپدراگون 820 استفاده مي کنند تا 40 درصد افزايش خواهد يافت. در دوره و زمانه اي که سال هاست فناوري ساخت باتري ها تحولي نيافته، چنين بهبودهايي بسيار جذاب و پرطرفدار خواهند بود.
بهينه سازي مصرف در همه اجزا ايجاد شده؛ از CPU گرفته تا GPU و DPS و حتي مودم LTE. کوالکام خبر نمي دهد که اين ويژگي در دنياي واقعي تا چند ساعت افزايش کارکرد را به ارمغان خواهد آورد چرا که اين موضوع، به عوامل بسياري بستگي دارد.
اسنپدراگون 820 همچنين از Quick Charge 3.0 پشتيباني مي کند در نتيجه هر زمان که تمايل داشته باشيد، مي توانيد با چند دقيقه شارژ، انرژي چند ساعت را تامين کنيد.
7-تصوير برداري بهتر
عکاسي با موبايل همواره يکي از مهم ترين دلايلي بوده است که کاربران اقدام به تعويض و بروز رساني تلفن همراه خود مي کنند. حالا ولي اسنپدراگون 820 از راه رسيده و مي خواهد اين مشخصه را به مرحله بعدي اش وارد سازد.
اين چيپست يک ريزپردازنده مخصوص براي پردازش سيگنال دارد که براي ارائه تصوير بهتر روي يک تصوير، به شکل بلاک به بلاک کار مي کند . در فناوري HDR اما چنين است که موبايل شما دو تصوير را به ثبت رسانده و آنها را با هم ادغام مي کند و حالا راهکار جديد، تصاويري طبيعي تر را در اختيار کاربر قرار خواهد داد.
کوالکام اين مسئله را بسيار مهم مي داند و باور دارد تصاويري که به ثبت مي رسانيد، تفاوتي با آنچه در برابر چشمان خود ديده ايد نخواهند داشت.
اين در حاليست که حتي خود موبايل شما به حدي هوشمند شده که مي داند از چه چيزي در حال تصوير برداريست. در اين ميان اين هوشمندي، نه ربطي به شبکه اينترنت دارد و نه فضاي ابري، در واقع خود سخت افزار متوجه مي شود که در حال تصوير برداري از يک انسان است يا بشقاب غذا.
8-موبايلي خنک تر
گزارشات زيادي منتشر شدند مبني بر مشکل ايجاد حرارت بيش از اندازه توسط چيپست اسنپدراگون 820 و حال به نظر مي رسد که اين بار کوالکام تمام تلاش خود را به کار بسته تا اجازه ندهد بار ديگر شهرتش لکه دار شده و چنين اتفاقي رخ دهد.
حرارت تنها مشکل اسنپدراگون 820 نبود، در نمونه هاي اوليه اين چيپست، عمکرد موبايل ها با لک ها فراوان و خالي شدن ناگهاني باتري هم گزارش شده بود. حال اما کوالکام تلاش کرده تا تمام اين مشکلات را حل کند، بخصوص مشکل مرتبط با ايجاد گرما.
9-محافظت از موبايل در برابر تروجان ها و نرم افزارهاي مخرب
Snapdragon 820 مي تواند به شکل خودکار تهديدها را شناسايي کرده و در برابر آنها از تلفن همراه محافظت به عمل آورد.
کوالکام نام اين قابليت را Smart Protect گذاشته. در واقع عملکرد چنين است که چيپست مورد بحث به شکل کلي اپليکيشن هاي شما را مرور کرده و اگر تهديدي در ميان آنها وجود داشته باشد، شما را آگاه خواهد ساخت.
نحوه آگاه سازي، چنين است که شما خبردار خواهيد شد چه نوع تروجاني در کدام نرم افزار مخفي شده و چه آسيب هايي مي تواند به اطلاعات شما وارد کند.
از طرف ديگر به وسليه خود Smart Protect، مي توانيد به شکل کاملا ايمن اپليکيشن مورد نظر را حذف کنيد چرا که در صورت پاک کردن دستي يک اپليکيشن، باز هم امکان فعاليت بخشي از اجزاي آن در پس زمينه وجود دارد.
10-موارد بسيار ديگر
اسنپدراگون 820 پيشرفته ترين چيپست کوالکام براي ابزارهاي همراه است و در اين ميان مي توان گفت که حتي هنوز خود کوالکام هم نمي داند که دامنه استفاده سازندگان ابزارهاي مختلف تا کجا بالا خواهد رفت.
پس از عرضه، همه چيز در دست توسعه دهندگان و سازندگان خواهد بود تا از استعدادهاي بسيار بالاي آن بهره گيرند. مشخصا در بيشتر پرچمداران سال 2016 از اين سيستم-بر-چيپ استفاده خواهد شد اما اسنپدراگون 820 قابليت هاي بسياري در زمينه توسعه يافتن ابزارهاي مرتبط با اينترنت اشيا دارد.
از خودروهاي هوشمند گرفته تا ماشين هاي لباس شويي هوشمند تا حتي ابزارهاي پوشيدني. اسنپدراگون آمده تا پس از مدت ها، به عنوان يک ستون استوار در موارد بسيار زيادي ايفاي نقش کند.