تعداد بازدید: 2193
زبان : فارسی
دسته بندی :

دلایل برتری و ضعف سامانه های BPMS و ERP

تاریخ درج خبر : 1397/4/23

تفاوت سیستم های ERP و BPMS در چیست؟

- سامانه برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP):

سیستم های برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) بهترین ابزار برای ذخیره سازی و دسترسی به داده ها و اطلاعات سازمان بصورت یکپارچه است. این سامانه ها با ارائه امکانات جامع می تواند همه بخش های سازمان/شرکت شما را تحث پوشش قرار داده و از این طریق موجب افزایش راندمان و بهره وری شوند. اما سامانه های ERP سازمان بر اساس بخش ها وظیفه ای (برای مثال مالی، اداری، منابع انسانی، ...) تقسیم بندی شده و دارای ساختارهای ثابتی هستند. به عبارت دیگر، در ERP همه نیازمندی های یک سازمان/شرکت از قبل بصورت پکیج های آماده (که به آن ها ماژول یا زیرسیستم نیز گفته می شود) طراحی و پیاده سازی شده است که سازمان/شرکت شما می باید آن ها را بر اساس شرایط و نیازمندی های خاص خود سفارشی سازی کند. اما مسئله اساسی این است که این قابلیت سفارشی سازی نامحدود نیست و کارشناسان سفارشی سازی بیش از 20 درصد بر روی امکانات یک ERP را به هیچ وجه توصیه نمی کنند. این امر بویژه در مورد استفاده از ERPهای خارجی در شرکت ها و سازمان های ایرانی مشکل آفرین است، زیرا امکانات ERP های خارجی بر اساس الگوها و استانداردهای جهانی توسعه یافته اند در حالی که الگوی انجام بسیاری از کارها و فعالیت ها در کشور ما بسیار متفاوت با این استانداردها می باشد.

 

- سامانه مدیریت فرآیندهای کسب و کار (BPMS):

سیستم مدیریت فرآیندهای کسب و کار (BPMS) بستری منعطف و یکپارچه جهت طراحی، پیاده سازی، پایش، کنترل و اصلاح فرآیندهای کسب و کار در زمان بسیار کوتاه و با هزینه پایین را فراهم می آورد. امروزه سامانه های BPMS معروف با ارائه جدیدترین قابلیت ها و تکنولوژی های توسعه سریع نرم افزار (Rapid Development)، سازمان ها و شرکت های مختلف را قادر ساخته اند تا فرآیندهای کسب و کار و برنامه های کاربردی موردنیاز خود را در سریعترین زمان ممکن پیاده سازی و هوشمندسازی نمایند (بدون نیاز به طی کردن مراحل سنتی توسعه نرم افزار به یعنی تحلیل، طراحی، برنامه نویسی، تست و استقرار) و هر زمان لازم شد فرآیندهای جدید را نیز به سامانه اضافه کنند. اما دیگر مزیت بسیار مهم سامانه های BPMS این است که فرآیندهای پیاده سازی شده در این سامانه ها را می توان در کوتاهترین زمان و بدون نیاز به صرف هزینه تغییر داده و یا اصلاح کرد. در نتیجه استقرار یک سامانه BPMS خوب در سطح یک سازمان/شرکت نهایت انعطاف و چابکی در مواجه با تغییرات درون/برون سازمانی را فراهم می آورد. همچنین، سامانه های BPMS امروزی با ارائه امکانات پیشرفته گزارشگیری و نمایش آمار بصورت چارت و نمودار، تا حد زیادی قابلیت های هوش تجاری (BI) را نیز در اختیار سازمان/شرکت شما قرار می دهند که به بهود مستمر فرآیندها کمک شایانی می کند.

 

چرا سامانه BPMS زئوس؟

سامانه های BPMS، بستری یکپارچه و بسیار منعطف جهت مدیریت (شامل طراحی، پیاده سازی، کنترل و بهبود) فرآیندهای کسب و کار در زمان کوتاه، با حداقل کدنویسی و هزینه پایین فرآهم می آورند. به عبارت دیگر، یک سامانه BPMS خوب از تغییرات مختلف در فرآیندها، فعالیت ها، روال های کاری و قوانین کسب و کار سازمان استقبال کرده (برخلاف سامانه های ERP و نرم افزارهای سفارشی)، با افزایش چابکی سازمان در مواجهه با تغییرات درونی و بیرونی، بستر موردنیاز جهت بهبود مستمر فرایندها و در نتیجه ارتقای کیفیت و بهره وری را مهیا می سازد.

برای مشاهده سامانه مدیریت کسب و کار و مزایای رقابتی bpms زئوس این لینک را بررسی نمایید.


  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
واتس آپ